ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив става естествен декор за звезден БГ филм

Цяло лято снимат „Завръщане” на различни градски локации

Пред камерите застават Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Сашо Кадиев и др.

Режисьорът Ники Илиев: Филмът ще излезе още тази година, премиерата ще е в Пловдив на 18 октомври

Финалът ще се снима на първия по рода си концерт върху плаваща сцена на Гребната база

Иво Дернев

Пловдив става действащ герой и естествен декор на нов звезден български филм, чийто снимки стартират под тепетата на 3 юни. Режисьор на лентата „Завръщане” ще е Ники Илиев, а пред камерите ще застанат Башар Рахал, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Сашо Кадиев, Райна Караянева и много други. През цялото лято екипът ще е тук и ще снима на различни градски локации. Финалът на продукцията ще бъде заснет на 28 август, когато за първи път у нас ще се състои плаващ концерт във водите на Гребната база. Върху специално изградената понтонна конструкция новия си албум ще представи Орлин Павлов, заедно с голяма банда предимно пловдивски музиканти. Шоуто ще бъде заснето и ще се превърне в край на „Завръщане”, а публиката на ще стане екранен партньор на звездите от лентата.

Идеята се роди докато си седяхме в една селска къща в Габрово. Говорихме си за това колко много стари красиви къщи се бутат в България, както и за завръщането на българските емигранти в родните им места. Филмът ще разказва и за двете, без да е носталгичен и тъжен. Ще е дълбок, цветен, весел и красив, обясни Башар Рахал, който освен в актьорския състав е част и от продуцентския екип. Другите продуценти са водещият на Нова телевизия Богомил Грозев и Ники Илиев. Изпълнителни продуценти са Райна Караянева и Боряна Гидикова.

Филмът ще разказва за група приятели, които се събират отново в родния си Пловдив, тъй като единия от тях има нужда от помощ- трябва да спаси бащината си къща от събаряне. В ролята на спасителите от чужбина ще влязат Бойко Кръстанов и Сашо Кадиев. Със завръщането си под тепетата героите им ще осъзнаят, че всъщност тяхното място е родният им град.

Често търсим щастието другаде, а то всъщност е вътре в нас и около нас. Не е лошо да се огледаме, обясни режисьорът Ники Илиев. Той разкри, че филмът ще излезе на екран още тази година. Веднага след края на снимките в края на лятото лентата ще бъде монтирана скоростно и премиерата й ще е в Пловдив на 13 октомври. След това ще се завърти в цялата страна, а в последствие и в ефира на бТВ. „Завръщане”, разбира се, се снима в Пловдив неслучайно. Продукцията е част от Европейска столица на културата и се подкрепя от фондация „Пловдив 2019”.

Амбицирани сме да влезем в график и да направим премиерата през октомври. Филмът ще остане културно наследство за Пловдив, подчерта Башар Рахал.

Екипът разкри, че в целия филм постоянно се говори на майна. Камерите ще работят на знакови градски пространства. Ще ни виждате постоянно, навсякъде. Нямаме намерения да пречим на естествения живот на града, заявиха продуцентите.

Орлин Павлов, който ще пее на финала на плаваща сцена, разкри, че ще посвети песен на филма и на Пловдив, която ще бъде изпълнена във водите на Гребната и с която „Завръщане” ще завърши. Освен това героите в лентата ще участват в спортен триатлон, който ще бъде организиран в Пловдив между 16 и 18 юни и в който хората, които случайно попадат в кадър, ще са нещо като статисти в продукцията.

Стартът на снимките в понеделник е в Капана. После екипът се мести в Стария град, където се намира и къщата, която ще трябва да бъде спасявана в „Завръщане”. Тя е една от най-старите перли в архитектурния резерват.

Много е романтично всичко. Аз съм от Пловдив и сега преоткривам любимите си места в родния си град, докато другите от екипа ги откриват, каза изпълнителният продуцент Райна Караянева.

Филмът ще бъде огромно удоволствие за града. Това става пловдивски проект и ние сме с големи очаквания, заяви изпълнителният директор на „Пловдив 2019” Кирил Велчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина